17 Mart 2008 Pazartesi

bu gala daşlı gala,kırmızı kartlı gala

" bizi geçtik..en azından 84' ten sonra uğruna ölenlere bir şampiyonluk borçlusun."
"Üzerindeki forma tek başına birçok şeyi başarabilecek güçte.Ama içine "Trabzonspor ruhu" girdiği zaman başaramayacağı hiçbir şey yok...Sana inanıyoruz.Sana güveniyoruz.Ve bil ki,seviyoruz seni! Çocuklarımıza Trabzonspor sevgisini aşılayabilmek için bir sebebimiz olmalı bundan 10 yıl sonra...Bu sebei var et Barış...Bu sebebin var olmasına katkıda bulun..."
"... "berbat bir dönem" geçiren camiaya umut aşılamıştır. Bu umudun kaynağı Barış'ın yetenekleri kadar, işte sözünü ettiğimiz bu "dik duruşudur." Barış Memiş; yıllarca İstanbul'da tutunamayanlara ve "İstanbul'a kapağı atamayan 2. sınıf yıldızcıklara" mahkum edilen bu kentin öz değerlerinin simgesi olmaya adaydır artık. Barış özelinde Trabzon gençliği yeniden filizlenecek ve Trabzon takımı "Trabzon takımı " olacaktır..."
"daha yaşın 17. ama futbolun ışık saçıyor. unutmaki basamakları teker teker çıkacaksın. herbasamağı hazmetmelisin. yoksa kötü örneklerdeki gibi sende bi anda sıradan olur skaybolup gidersin. herşey senin elinde Barış. aslında şanslısın. çünkü şuanda önemli biçimde taraftarlar tarafından seviliyor ve yakından takip ediliyorsun. herşey senin elinde. bizleri mahçup etme."
"İnşallah Abileri gibi şımarmaz... Allah onun sayesinde bize şampiyonluk getirir inşallah"
"Simarmazsa ve cok calisirsa belkide Trabzonspor tarihinin en iyi futbolcusunu yetistiririz"
Cümleler hollywood filmlerinden değil.çeşitli trabzonspor taraftar forumlarından.çok "büyük hayalleri "olan,bu hayalleri gerçek olmuş ve tekrar gerçek olmasını bekleyen şehirin sesi.umutlarını 17 yaşında bir gence bağlamış.ulusal kamuoyunda sarsılan "şehir imajını"nı bu "temizyüzlü çoçuk"la temize çıkarmayı bekliyor.şampiyonluk bekleyen,şehrin şiddetle beraber anılmasını istemeyenlerin ortak bir korkusu var:şımarmak..."eğer şımarmazsa" baskısı,moda deyimle "mahalle baskısı"...
Barış MEMİŞ Beşiktaş maçı için İstanbul'a kendi üstünde oluşturulan bu baskıya ek olarak "gala" için geldi.bu da taraftarın görüşüydü:Gökdeniz'in satılmasından sonra kendilerine bile itiraf edemedikleri "şampiyonluk hayal galiba" itirafının tekzibi olmalıydı.tekzip kendi hayallerinin devamı için gerekliydi. yeni yıldız kendini istanbul medyasına göstermeliydi.geldiği topraklar "bereketli futbol tarlası" Gökdeniz, Fatih gider,alttan yenileri gelir.efsaneler bitmez.bunu da göstermeliydi İstanbul'a.
Bu ortamda çıkılan "gala" Barış için kırmızı kartla bitti.kartın haksız olması ,Barış'ın maç içindeki ve ropörtajlardaki tavrı çok sevindiriciydi.

Hiç yorum yok: