28 Nisan 2008 Pazartesi

geri dönüşü olmayan yol


  • gemileri yakınca dönüş yolu kalmıyor.bilet olmasada 3000 kadar taraftar kartal deplasmanına gitti.içeri giremiyeceğini bile bile, "oradaydım" diyebilmek için.kartalspor yönetimi ne akla hizmet böyle davrandı belli aslında.sadece 350 bilet verdi.boş stada biletleri olmadığı için giremedi kocaelispor taraftarı.
  • içeri giremiyen taraftar stad dışında beklemek istedi.dışardanda olsa takımlarını desteklemek en doğal hakları.hatta daha da ciddi yaklaşırsak bir vatandaş olarak en temel haklarından.seyahat hakkı temel özgürlüklüklerden biri.
  • sakaryaspor taraftarı aynı saatte oynıyacağı istanbulspor maçı seyircisiz olduğu için kardeş takım !!! kartalspor'u desteklemeye geldi.zaten istanbulspor küme düşmeyi garantilemiş gelenden gidenden 5 yiyen bir takımdı.sakaryaspor'un desteğe ihtiyacı yoktu.
  • kocaelispor'un ilk 2den direk süperlige çıkması için sakaryaspor'un puan kaybetmesi lazımdı.yani biriyle uğraşması gereken varsa kocaelispor'du.takım süperligden düştüğü 5 senedir hiç lider olmamıştı ve ilk defa süperlige çıkmak için bu kadar iddialı duruma gelmişti.
  • izmit'ten tek başına gelen futbolcuları taşıyan takım otobüsü polis tarafından korunamadı nasıl olduysa.adet olduğu üzere taşlandı,camları indirildi.futbolcular stada girerken darp edildi.
  • dışarda kalan taraftar polis tarafından dövüldü.hem de hiçbir taşkın hareketi yokken.taciz edildi.üstünden formaları,kaşkolları alındı.(en anlayamadığımda da bu.hiçbirini anlayamıyorum ama bunla ilgili hiçbir empati kuramıyorum, tasaffur edemiyorum).deplsamana giden zaten dayağı,kötü muameleyi gözönüne almıştır.yanlız bu normal değildi ve şiddetli bir dayak vardı.ee bunların sonunda da taraftarın zıvanamadan çıkmaması olanaksızdı.hiç tasvip etmesemde yoldan geçen araçlara,ve dükkanlara saldırıldı.tek bu hareket yanlıştı.içeri giremiyen taraftar istasyona kadar dövülerek götürüldü.vagonlara istif şeklinde bindirildi.kapıları kitlendi.

  • tribünlerden sakaryaspor taraftarları,kartal taraftarları kocaelispor'a bol bol küfür etti ,taşladı.saha içi ggörevilileri bile körüklü tüneli açmayarak futbolcuların daha açık bir hedef halini alması için elinden geleni yaptı.şeref tribününde kadroya giremeyen oyunculara saldırıldı.

  • bu kadar kötü olayların sonunda trende maç bitmeden izmite dönen taraftarlara mistik güçlerin itmesiyle,ilahi adaletin tecellisiyle artık ne derseniz diyin bütün dertlerini unuttrcak heberler geldi.sakaryaspor evinde küme düşmüş istanbulspor'a 2-1 yenildi.kardeş antalyaspor diyarbakırspor'a 1-0 yenildi.ve kocaelispor küme düştüğü 5.sezonda ilk kez 2-1 lik kartalspor galibeytiyle liderlik koltuğunua oturdu.

  • az kaldı artık gerçekten geri dönüş yok.izmit çarşıda müthiş bir atmosfer oldu.eskişehirspor maçından itibaren esen pozitif rüzgarla beraber süperlige bir adım daha yaklaştı körfez.

Hiç yorum yok: